Hamar komoly előnyt szereztek a vendégek, csak szépíteni tudtunk.

Ferencváros 3-5 Érsekújvár
Harmadok: 0-3, 2-2, 1-0
Gólok: Hoffmann (+1, Géczi), Kiss (+1, Borbás, Saliji), Borbás

Összefoglaló a Digisporttól: videó

A MOL Liga második helyezettje megmutatta, miért is tart ott, ahol. Az első húsz percben minden hibánkat könyörtelenül kihasználta, az “i”-re a pontot az utolsó másodpercben bevitt találattal tették fel, amikor mi már az öltözőben jártunk. A következő játékrészben emberelőnyhöz jutottunk, amikor Pilcsik előbb helyzetet rontott, majd saját lövésünket blokkolta, végül pedig eladta a korongot, amiből kiugrottak a felvidékiek és mattolták Rackot, 0-4… Ekkor úgy tűnt, hogy a vendég zöld-fehérek “jóllaktak”, valamint mi is kicsit összeszedtük magunkat, ennek eredménye, hogy két előnyös helyzetet is jól kihasználtunk, előbb Hoffmann piszkált bele Géczi távoli lövésébe, majd az utóbbi mérkőzéseken rendre jól teljesítő Kiss is gólt szerzett. Fájó, hogy ismét egy buta gólt kaptunk pár másodperccel a vége előtt. A záró harmadban nyomtunk becsülettel, a vasat is eltaláltuk, majd Borbás brusztolt ki magának egy helyzetet és lőtte be harmadik találatunkat, ami csak szépségtapasznak volt jó. Most rövid pihenő következik, majd egy péntek-vasárnap-hétfő menetelés (Miskolc, Dunaújváros idegenben, Brassó itthon).

Dobos Tamás, FTC-ESMTK: Az elején nem azt játszottuk, amit a játékosoktól kértem és amit egy ilyen gyors és technikás csapat ellen kell. A második harmadtól már jobban ment a játék, végig küzdöttünk. A rutin hiányzott a csapatomból, amellyel talán a harmadok utolsó másodperceiben kapott gólok elkerülhetők lettek volna.

Robert Spisák, HC Nové Zámky: 3-0 után kényelmesekké váltunk, lassan és rosszul játszottunk. Ezt a második harmadban azzal tetéztük, hogy rengeteg kiállítást kaptunk, úgyhogy az öltözőben is fel kellett emelnem a hangomat. Összességében nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, nem vagyok elégedett a csapat meccsen nyújtott teljesítményével.

Jégkorongblog