Gárdos András és Nyilasi Bálint vette be a hazaiak hálóját.

A mérkőzésről szöveges tudósítást a hivatalos oldalon találtok.

A mérkőzést megelőzően

Az NB II Keleti csoportjának 13. fordulójában „kis” derbit rendeznek: másodosztályú csapatunk az Újpest II otthonába látogat. Lipcsei Péter csapatában helyet kapott Grúz Tamás, Busai Attila, valamint Beliczky Gergő is.

I. félidő

A mieink az idegenbeli zöld mezben, az újpestiek lila-fehérben léptek pályára. A találkozót a hazaiak kezdték.

Az első percek mezőnyjátékkal teltek el, a kapuk nem forogtak veszélyben, a labdát közel azonos mértékben birtokolták a csapatok. A 9. percben Beliczky cselezgetett az alapvonal környékén, a tizenhatoson belül, de középre gurított labdáját lefülelték, majd kivágták a védők Gárdos elől.

Az első helyzet az Újpest II előtt adódott: egy jobbról belőtt labdát Szabó Bence 12 méterről a kapu fölé lőtt kapásból. Nem sokkal később ismét Szabó lőtt két védőnk szorításában, de Kunsági bravúrral hárított.

A 17. percben Gárdos bolondította meg védőjét a jobb oldalon, majd kiválóan helyezte középre a labdát, ahol Nyilasi érkezett. Középpályásunk 12 méterről tüzelt, és Floszmann ugyan még bele tudott érni a labdába, de a játékszer végül az újpesti kapuban kötött ki (0-1).

Az Újpest II játékában is benne van a gól, de szerencsére a mieink támadásaiban is van fantázia: a 21. minutumban Beliczky bal alsó felé tartó lövését fogta a lilák kapusa.

A két helyzet óta nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. A 30. perc környékén Gárdos csupaszív játékát lehetett kiemelni – tegyük hozzá, a többiek is csúsznak-másznak.

A szünetig hátralevő perceket ugyan az Újpest térfelén töltötte csapatunk, de több gól, sőt még helyzet sem nagyon alakult ki. A pihenőre 1-0-s előnnyel vonulhattunk.

II. félidő

Csere nélkül folytatódott a mérkőzés.

Rögtön az újrakezdést követően Holman került kissé kisodródva ziccerbe, de Floszmann bravúrral védett. A kipattanót Birtalan tüzelte rá, de a kapus ismét a helyén volt.

A lila-fehérek főként ellentámadásból tudnak veszélyt okozni a kapunk előtt. Egy ilyen akció végén Barczi maradt le a labdáról százszázalékos gólhelyzetben… A 62. percben Vass került tiszta lövőhelyzetbe, de tekerését Floszmann elcsípte.

A második félidő kissé visszafogottabb játékot hozott. A játékot a mieink irányítják, de a tizenhatos vonalánál az újpestiek többnyire meg tudják akadályozni próbálkozásainkat.

A 77. percben Gárdos kapott labdát a jobb oldalon, maga elé tette, majd lövésre szánta el magát. Az életerős kísérlet a felső kapufán csattant – közel volt a gól…

Továbbra is nyomunk: a 83. percben Peszmeg lőtt 22 méterről, és csak centikkel tévedett… Labdája a bal felső mellett suhant el.

A 85. percben Gárdos tört be a tizenhatoson belülre ziccerben. Lövésébe beleért Floszmann, de a mérkőzés során a labda másodszorra is a hálóba került (0-2).

A hosszabbításban egy jobbról beadott labdát Rubus lőtte a kapunkba (1-2).

A kapott gól ellenére mieink győzelme nem forgott veszélyben, Lipcsei Péter fiai megérdemelten nyertek 2-1-re az ősi rivális otthonában.

NB II, Keleti csoport, 13. forduló
Újpest II-FTC II 1-2 (0-1)
Újpest II: Floszmann – Szokol, Litauszki, Rubus, Nagy J. – Barczi, Einful, Banai, Kovács D. (Toricska) – Horváth R. (Magos), Szabó B. (Dombai, 57.)
FTC II: Kunsági – Simita, Grúz, Batik, Birtalan – Vass M. (Peszmeg), Busai – Gárdos, Nyilasi (Nehéz), Holman (Kleizer) – Beliczky
Sárga: Szabó B. (22.), Kovács D. (34.), Batik (53.), Barczi (68.), Rubus (74.), Banai (86.)
G.: Nyilasi (17.), Gárdos (85.)