A Reggeli Startban.

„Nem kérdés, hogy van-e játékosom, akit a BL-menetelésben játszott szerepe miatt az első helyre kell tennem: Tomori Zsuzsi világklasszissá érett. Ő védekezésben, támadásban és vezérszerepben is óriásit nyújtott: a világ egyik, ha nem a legjobb játékosává nőtte ki magát, s még mindig vannak benne előhívható tartalékok. Borzasztóan jól érzi magát nálunk, és ez a közeg rettenetesen szereti őt” – szögezte le a Fradi edzője.
„Tervezzük a csapat megerősítését. Amíg magyart tudunk igazolni, addig nem szeretnénk légióst szerződtetni; mi a Fradinál három főben határoztuk meg a külföldiek maximális létszámát, vagyis nem zárom ki még egy légiós csatlakozását sem. Ha Zácsik és Pena egészséges, akkor nekem már csak egy játékosra lesz szükségem, esetleg plusz még valakire, aki védekezésben nagyot tud segíteni belül. Nem készülünk eszetlen nagybevásárlásra” – vázolta Elek Gábor.
A tréner hozzátette: „Azért van nálunk légióslimit, mert népszerűségünk ötven százalékát annak köszönhetjük, hogy magyar játékosokból áll a csapat. Abramovics régóta itt él, neki nem újdonság a fradizmus. Nerea Penát nagyon megdöbbentette ez a közeg, a zöld-fehér miliő; egyszer úgy fogalmazott: mi van itt, Real–Barca?”
Az átigazolások és a sérültek helyzetén kívül a Bajnokok Ligájáról is szót ejtett a tréner, amelyben szerinte csapata mentális tartaléka fogyott el, többek között ezért esett ki.
„Induláskor a nyolc közé jutást már óriási fegyverténynek tartottam volna, ehhez képest a négy közé kerültünk volna, ha komplett a csapat. Zácsikkal, Penával alighanem meglett volna a BL-elődöntő. Igazából nem az erő fogyott el, sokkal inkább a mentális tartalékok. A nem várt diadalokat nem lehet elvárhatóvá tenni, mi pedig beleestünk ebbe a hibába. Belső posztra két fiatal, tapasztalatlan embert kellett elővenni, Dajka Bettitől nem várható el mindig a szenzációs játék” – mondta Elek Gábor.

DigiSport, kivonat: NSO