Ha nem is Magyarországon, de már vannak követői az MLSZ által kezdeményezett szurkolói stílusnak és valóban sokan vannak, nem zavarják egymást, ez a jövő útja?

Szép? Új? Világ?

Hiába voltak 50 ezren, mégis néma csöndben nézték végig azt az észak-koreai focimeccset, amelyre a BBC tudósítója is kilátogatott. A gólokat a közönség reakciójából észre sem lehetett volna venni, a játékosok sem pacsiztak egymással.

Észak-Koreában a turisták gond nélkül megtekinthetnek sporteseményeket – persze csak az őket mindenhová elkísérő felügyelőkkel -, és ezt használta ki a BBC egyik tudósítója, aki ellátogatott egy focimeccsre az 50 ezres Kim Ir Szen-stadionba .
Amikor megérkeztek a stadionhoz, még semmi nem mutatta, hogy sokan lennének kíváncsiak a Pyongyang Amrokgang elleni hazai mérkőzésére. Nem voltak forgókapuk, nem volt sorban állás, még ételárusokat sem láttak. Amikor viszont beléptek az arénába, meglepődtek: a stadion teljesen tele volt sötét öltönyt és vörös nyakkendőt viselő férfiakkal, akik néma csöndben ültek. A műfűvel borított pályát szépen megvilágította a délelőtti napfény, ugyanis a meccs fél 10-kor kezdődött.

A nézők jelentős része katona volt, akikről nem lehetett tudni, hogy kötelességből vannak-e jelen, de látszólag nem sok érdeklődést mutattak a meccs iránt. Nem voltak rigmusok, nem voltak zászlók, csak halk morajlás hallatszott az óriási stadionban. A meccset egy tizenegyesből lőtt gól döntötte el a hazai csapat javára, de a közönség reakciójából észre sem lehetett volna venni, ugyanolyan csöndben ültek. A játékosok sem pacsiztak egymással, még hátba veregetés sem volt.

forrás: origo.hu