Fellebbez a cseh mészáros.

Öt hónapra eltiltottak a durva belépőd után. Jogosnak tartod a büntetést?
– Nem. Nagyon sok az öt hónap. Tisztában vagyok vele, hogy súlyos sérülést okoztam, de nem szándékosan tettem. Többször bocsánatot kértem, ezúttal is megteszem, többet nem tudok sajnos tenni. Higgyék el, ha lehetséges lenne, visszatekerném az időt, és nem csúsznék be

Fellebbezel az ítélet ellen?

– Valószínűleg igen. Az idei szezonban voltak már hasonló szabálytalanságok és sérülések, de senkit nem büntettek meg ilyen keményen.

Milyen büntetést tartanál jogosnak?

– Nem tudom, de az öt hónapot soknak érzem, nem vagyok “mészáros”,

dehogynem – sherlock

945995_345467135582957_1575681017_n

ahogy egyesek titulálnak. Ha másodszor vagy harmadszor tennék ilyet, akkor még ezt a jelzőt is elfogadnám, de így igazságtalannak érzem. Nem értem azt sem, hogy miért tartanak visszaesőnek. Az igaz, hogy a Pécs ellen kiállítottak áprilisban, de Puhl Sándor is megmondta a Harmadik Félidőben, hogy jogtalanul, sőt az ellenfél lépett rá a térdemre.

Tudtál már Leonardóval beszélni, hogy telefonon vagy személyesen is bocsánatot kérj tőle?

– Érdeklődtem a Fradinál, de azt a választ kaptam, hogy várjam meg a műtétet és utána összehoznak egy személyes találkozót. Remélem, sikerül, mert mindenképp szeretnék vele beszélni és tisztázni az esetet.

A mai Nemzeti Sportban azt nyilatkozta a brazil középpályás, hogy nem tud megbocsátani neked és egyetlen célod volt, hogy “kivégezd”.

– Megértem a dühét, de én is labdarúgó vagyok, soha nem tennék ilyet szándékosan egy kollégának. Tudom, hogy mit érezhet most Leonardo, térdsérülés miatt nekem is ki kellett hagynom korábban hét hónapot. Bízom benne, hogy ő jóval előbb felgyógyul…

(pepsifoci.hu nyomán)