Korábbi cikkünket folytatva ezúttal Kárász Krisztiánnal és Kónya Benjáminnal ismerkedhettek meg.

Korábbi cikkünkben Jason bemutatta a Belekben a felnőtt csapattal készülő fiatalokat. (Ha nem olvastad IDE kattintva megteheted.), most szintén az ő segítségével két játékost ismerhetsz meg, akik szintén elmondhatják magukról, hogy pályára léptek a Fradi első csapatában.

karasz-krisztian
KÁRÁSZ Krisztián: 1995-ös születésű jobbhátvéd. Sosem játszott másik csapatban, igazi “őskövület” – akárcsak a korábban említett Csilus Tamás.
Korosztályában folyamatosan alapember volt, és ez már a második szezon, amikor rendre idősebbek között kap szerepet. Az elsőtől az utolsó pillanatig végigrobotolja a mérkőzéseket, kőkemény védő, aki a látványos megoldásokkal szemben a hatékonyságot, biztonságot tartja szén előtt. Emellett a támadásokat is rendre segíti felfutásokkal, és pontrúgások alkalmával is veszélyesen érkezik a kapu elé.
Az ősszel négy gólt szerzett u19-es csapatunkban, ezzel (védő létére) vezeti a házi góllövőlistát.
A történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, ő a Ferencváros korábbi nagyszerű játékosának, Gyetvai Laci bácsinak a dédunokája.

konya-benjamin
KÓNYA Benjámin: A halásztelki nevelésű játékos 2008 nyarán igazolt hozzánk, nevelőedzője, Répási László hívására, aki ekkor vette át a ’94-es korosztályunk irányítását. Ő csak rövid ideig maradt, Kónya azonban azóta is alapember, és már második szezonját tölti az u19-es csapatban. A középpálya belsejében, leginkább védekező (szűrő) középpályásként érzi otthon magát. Kőkemény, nem riad vissza az ütközésektől, de akkor sem jön zavarba, ha a labdával kell alkotnia. Bár játéka nem látványos, nem a “színezés” a feladata – egy színnel, a sárgával mégis szoros barátságban lehet, évi 8-10 lap az átlaga – szerepe a középpálya stabilitása szempontjából fontos.